OTVOREN 19. PROLJETNI BJELOVARSKI SAJAM

Cjelokupan program sjemenja, sadnica, zaštitnih sredstava i poljoprivredne mehanizacije

Direktor sajma Davorin Posavac izrazivši uvjerenje da će ovogodišnji  ostvariti najbolji rezultat u povijesti sajmovanja na Bjelovarskom sajmu  jer se očekuje 50 tisuća posjetitelja.

+ 8 photo

Piše: Goran Gazdek

Ovog vikenda na Sajamskom prostoru u Gudovcu održava se 19. proljetni međunarodni bjelovarski sajam na kojem je okupljeno približno 500 izlagača iz 15 zemalja, gotovo stotinu više nego prošle godine.  Sajam je u petak otvorio ministar poljoprivrede i šumarstva Davor Romić naglasivši kako su sajmovi mjesta komunikacija i razvoja ideja. "Nadam da ćemo i ovdje pronaći neka rješenja za našu poljoprivredu koja je u teškom stanju. Ništa bolje nije ni u Europskoj uniji, ali ona nam ih neće riješiti već to moramo sami", rekao je ministar Romić.

Na najvećem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj i jednom od najzapaženijih u regiji izložen je cjelokupan program sjemenja, sadnica,  zaštitnih sredstava za bilje i poljoprivredne mehanizacije brojnih robnih marki te šumarska mehanizacija. Već prvog dana predstavljeni su brojni noviteti, među inima berač smilja i sadilica za kukuruz na foliju, a posjetitelji mogu vidjeti i traktor godine.
Po prvi puta  Bjelovarski sajam ima zemlju partnera. Izbor je pao na Makedoniju čija je veleposlanica Daniela Karagjozoska boravila na sajmu.
Po drugi puta na Proljetnom bjelovarskom sajmu održavaju se Međunarodni dani mladih poljoprivrednika. Na panelu "Mladi menadžeri u agrobiznisu i poljoprivredi" uz ministra Romića govorili su dekan Agronomskog fakulteta Zoran Grgić, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac i predstavnici tvrtki Agrokor, Viro - tvornica šećera Virovitica, Žito iz Osijeka i Orbico grupa.

U okviru sajma održava se 4. regionalna konferencija privatnih šumoposjednika jugoistočne Europe na kojoj su o temi kako  bolje iskoristiti potencijal privatnih šuma govorili sudionici iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Od prošle godine Bjelovarski sajam je član međunarodne organizacije Eurasco koja okuplja najuspješnije i najbolje europske sajmove. "Prošla je godina završila u skladu s predviđenim financijskim planom koji je predvidio i financijsku dobit koju smo i ostvarili. Ostvarena je dobit u iznosu od 120 tisuća kuna nakon oporezivanja. Osim toga investirali smo približno dva milijuna kuna vlastitih sredstava u najpotrebnije infrastrukturne zahvate na sajamskom prostoru", kazao je direktor sajma Davorin Posavac izrazivši uvjerenje da će ovogodišnji  ostvariti najbolji rezultat u povijesti sajmovanja na Bjelovarskom sajmu  jer se očekuje 50 tisuća posjetitelja.

Prijavite se za sajam

Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju 2018.

Prijavite se za sajam

OTVORENI SAJMOVI PRAVO DOBA i DENTEX