OSJEČKI PROLJETNI SAJAM POTVRDIO VELIKI INTERES

Osijeku potreban sajam

Osijeku je sajam jednostavno potreban! To se uvijek vidi po završetku svake sajamske priredbe, a tako je bilo i sada nakon što je održan Osječki proljetni sajam.

Na izložbenom prostoru osječkog Pampasa, od petka do nedjelje, održan je 23. Sajam poljoprivrede i prehrane te 17. Obrtnički sajma, s više od 180 izlagača. Pa ako im vrijeme i nije bilo sklono, od tri, dva su bila kišna dana, masovan dolazak posjetitelja pokazao je kako se Osječani i naravno njihovi gosti vesele sajamskim događanjima - piše Glas Slavonije.

Uostalom potvrdili su to svojim riječima i izlagači. Tako primjerice Zvonko Sporiš, osječki medar, redovito izlaže na Pampasu i kaže da ga je ove godine iznenadilo zanimanje za pčelarsku opremu. "Vjerojatno kada ste redoviti izlagač, građani vas prepoznaju kao poznavatelja struke od kojeg mogu dobiti informaciju iz prve ruke", kaže Sporiš.

I vukovarski izlagači, tvrtka Smiljanić bila je ugodno iznenađena zanimanjem za njihov proizvod - drvene gajbice za voće i povrće. O brizi o ovim prehrambenim namirnicama na sajmu se premijernom promocijom predstavila tvrtka Green Planet Production.

Njihov Detox sprej uklanja sve neželjene nečistoće s površine voća i povrća, posebice onog koje je bilo u višednevnom transportu.

Dobrodošlu novinu u sajamsku rutinu unijela je i tvrtka Pašta Maša. Angažirali su poznatog osječkog kuhara tako da smo na Sajmu imali i kuharski show uživo.

I obrtnici su se iskazali u kuhanju - u organizaciji Ceha ugostitelja Obrtničke komore Osječko-baranjske županije organizirano je kuhanje čobanca.

Prodavači ratarskog sjemena, sadnog materijala, prihrane i radnih strojeva također su uobičajeno ostvarili dobar utržak.

Gradska tvrtka Unikom nastup na sajmu iskoristila je za promociju novog projekta - razvrstavanja biorazgradivog, tzv. kuhinjskog otpada po stanovima.

Tvrtka Dimnjak sajam je iskoristila na upozoravanje o nužnosti održavanja dimnjaka i kontrole ispravnosti grijaćih, posebice plinskih tijela...

A sve ovo zapravo je sukus onog što voli naglasiti Nada Maglaić, direktorica sajma. "Interes i podrška posjetitelja najznačajniji su indikator opravdanosti organiziranja i uspješnosti održavanja sajamskih priredbi. A sve naše aktivnosti usmjerene su na unaprjeđivanje gospodarskih aktivnosti u našem gradu, županiji i regiji, kako bismo potaknuli pozitivne gospodarske tokove koji će za rezultat imati snažniji ekonomski razvoj", sumira zaključno Maglaić.

Prijavite se za sajam

Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju 2018.

Prijavite se za sajam

OTVORENI SAJMOVI PRAVO DOBA i DENTEX